Zebra tour Logo

Top 5 cele mai frumoase plaje din Turcia

În domeniul turismului de litoral, Turcia este în mod constant unul dintre liderii mondiali, găzduind zeci de milioane de turiști în fiecare an. Acest lucru se datorează condițiilor naturale unice - un climat mediteranean blând și o coastă lungă. Lungimea sa totală depășește 7.000 km, din care o parte semnificativă reprezintă diverse zone de recreere. Autoritățile locale și reprezentanții industriei turismului acordă o mare atenție dezvoltării infrastructurii de plajă, dotând zonele de coastă cu tot ce este necesar pentru un sejur confortabil.

Cu toate acestea, nu toate plajele din Turcia se ridică la standardele mondiale general acceptate, diferă în ceea ce privește facilitățile și curățenia. Dar în zonele de stațiuni de coastă ale țării, există adesea plaje cu adevărat de înaltă clasă care atrag cunoscători ai vacanțelor la mare din întreaga lume. Aceștia nu se remarcă doar prin curățenie și îngrijire, dar sunt gata să ofere vizitatorilor lor întreaga gamă de servicii conexe.

1. Plaja Cleopatra, Alanya

Plaja Cleopatra, Alanya, Turcia

Plaja Cleopatra este situată pe riviera turcească din Alanya , la doar câțiva kilometri de centrul orașului. Și-a luat numele de la o legendă locală. Se spune că regina egipteană Cleopatra a făcut abluții pe acest țărm când a vizitat provincia Cilicia, prezentată ei de comandantul roman Marcu Antoniu.

Plaja se întinde pe 2 km, între două  obiective importante din Alanya  - peștera unică Damlatas cu aer vindecător și Muntele Dinek cu o punte de observație. În cea mai mare parte, coasta plajei este acoperită cu nisip auriu cu granulație grosieră, dar ocazional se găsesc și incluziuni sporadice de zone cu pietriș. Plaja Cleopatra este încadrată de un lanț muntos stâncos acoperit cu arbuști verzi. Din 2004, plaja a primit invariabil Steagul Albastru pentru curățenia mediului. Temperatura medie a apei lângă coastă în iulie și august este de +25 o C, aerul +30 o C ... +32 o C.

Datorită nisipului grosier, care nu conține praf și nămol, fundul de lângă coastă rămâne transparent și nu înnorat chiar și cu un număr mare de turiști. Coasta de aici este deschisă, așa că uneori sunt posibile valuri joase. Intrarea în apă este destul de confortabilă: adâncimile în apropierea țărmului sunt mici și coborârea destul de blândă. Acest lucru face din Cleopatra Beach un loc convenabil pentru vacanțele la mare pentru familiile cu copii mici. Există zone cu o coborâre bruscă încă de la 5–10 m de coastă, dar sunt puține și marcate cu semne de avertizare.

Oficial, sezonul de plajă din Alanya durează de la jumătatea lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie.

Plaja este dotata cu sezlonguri de inchiriat cu umbrele, toalete, dusuri si cabine de schimbare. Închirierea unui șezlong și a unei umbrele de soare va costa 1,50 USD aici. De la 9:00 la 19:30, siguranța înotătorilor este monitorizată de posturile de salvare pe mare. Teritoriul este curățat zilnic de gunoiul acumulat.

De-a lungul liniei mării există un șir întreg de bistrouri și restaurante care oferă turiștilor atât preparate naționale, cât și europene. În imediata apropiere se află și diverse magazine și supermarketuri.

2. Plaja Kaputas, Kash

Plaja Kaputas, Kash, Turcia

Kaputas este una dintre cele mai frumoase plaje din Marea Mediterană turcească. Este situat la 85 km de Fethiye și la 200 de km de  Antalya . Cea mai apropiată așezare este orașul Kash (20 km). Este posibil să ajungeți aici de la stația de autobuz Fethiye cu un autobuz obișnuit. Tariful este de 8 lire turcești de persoană. Intrarea la plajă în sine este gratuită, dar pentru un șezlong și umbrelă va trebui să plătiți o chirie de 2,5 USD.

Kaputash nu poate fi comparat cu alte plaje ale Rivierei Turciei ca mărime. Lungimea liniei de coastă aici este de doar 200 de metri cu o lățime de 30 de metri, iar plaja în sine este situată la fundul unui fel de amfiteatru natural, înconjurat de stânci abrupte. O scară de 190 de trepte duce la el de pe autostradă. În ciuda dimensiunii sale modeste și a inaccesibilității, Kaputash nu își va dezamăgi deloc vizitatorul.

Principalul său demn de remarcat este azurul transparent al celei mai pure mări și stratul de nisip moale. O priveliște fermecătoare asupra plajei mici și a zonei maritime adiacente se deschide de la înălțimile din jur, unde se află parcarea, sau de pe scară. Fundul mării de lângă mal este moale, acoperit cu nisip fin sau pietricele de mărime medie, intrarea în apă este destul de blândă. Cu toate acestea, din cauza valurilor înalte care apar adesea aici, Kaputash nu este foarte potrivit pentru copiii mici.

Plaja este dotata cu toata infrastructura necesara: vestiare, toalete si dusuri, sezlonguri cu umbrele de soare. Există, de asemenea, o cafenea bistro unde puteți savura o ceașcă de cafea sau limonadă cu un hamburger sau hot dog.

3. Plaja Laguna albastră, Olundeniz, Fethye

Plaja Olundeniz, Fthye, Turcia

Plaja laguna albastră este situată în apropiere de orașul stațiune Oludeniz, pe malul Mării Egee. Zona care o înconjoară merită o atenție deosebită: dealuri pitorești, acoperite complet cu arbuști verzi, grădini de rodii și păduri de cedri. Această zonă este descrisă în multe broșuri turistice și afișată în reclame. Lungimea plajei depășește un kilometru, iar învelișul constă dintr-un amestec de nisip grosier și pietricele mici de coastă.

Această zonă de stațiune și-a primit numele nu în zadar. Apa din golf este limpede și albăstruie în zilele însorite. Intrarea în mare este destul de blândă și uniformă, fără găuri și o creștere bruscă a adâncimii. Acesta este un plus important pentru familiile cu copii. Suprafața mării este calmă în cea mai mare parte a verii, fără valuri puternice. Adevărat, zona din jurul plajei nu este atât de bine îngrijită - în desișuri te poți împiedica adesea de gunoi, resturi de șezlonguri vechi și alte deșeuri menajere.

Sezonul de înot în Laguna Albastră se deschide în mai și durează până la mijlocul lunii octombrie. Temperatura medie a apei lângă coastă în lunile de vară ajunge la +25°C...+26°C, iar puțin mai rece departe de coastă - aproximativ +22°C...+24°C. 

4. Plaja Lara, Antalya

Plaja Lara, Antalya, Turcia

Plaja Lara este situată în inima Rivierei Turciei - la 15 km de Aeroportul Internațional Antalya. Lungimea liniei de plajă este de 3,5 km cu o lățime de până la 30 m. În clasamentul celor mai bune plaje din Marea Mediterană, ocupă invariabil cele mai înalte poziții. Principalul său avantaj este raportul optim între calitatea odihnei, nivelul serviciilor și prețurile pentru servicii. Plaja Lara are „Steagul Albastru”, care este acordat celor mai curate plaje din Europa.

Coasta este acoperită cu nisip grosier, zonele cu pietriș sunt practic absente. Coborârea în apă este blândă, iar adâncimea mării la peste 10–20 m de coastă nu depășește 1–1,5 m. Marea aici în timpul sezonului estival este în mare parte calmă, furtunile și valurile mari sunt extrem de rare. Toate acestea fac ca Plaja Lara sa fie alegerea perfectă pentru familiile cu copii. Marea de aici este de un azur deschis clar. Devine înnorat doar în timpul afluxului de turiști din cauza suspensiei fine ridicate de la fund, care este o trăsătură distinctivă a multor plaje cu nisip.

Intrarea în mare este lină, fără margini, găuri și stânci. Acest lucru face ca scăldatul să fie confortabil pentru copii și pentru persoanele care sunt nesigure cu privire la apă. Plaja este dotata cu toata infrastructura necesara. Există dușuri, vestiare, toalete. Costul închirierii unui șezlong și a unei umbrele este de la 10 la 20 de lire turcești (aproximativ 1,5-3 USD). Dar în unele zone din Lara, poți închiria gratuit un șezlong, cu condiția să comanzi un fel de mâncare la o cafenea locală. În multe puncte au fost instalate simulatoare stradale, pe care toată lumea se poate exersa absolut gratuit.

5. Tekirova, Kemer

Plaja Tekirova, Kemer, Turcia

Pentru iubitorii de vacanțe relaxante, sunt recomandate stațiunile de pe Riviera Turcească - Tekirova. Coasta sa este delimitată de o porțiune de pietriș de 3,7 kilometri. Marea învecinată a primit un steag albastru pentru puritatea apei. Zona de plajă este împărțită în părți publice și private și este deținută de hotel.

Accesul la plaja publică este gratuit, iar vizitatorii plătesc doar pentru închirierea umbrelelor de soare și șezlongurilor. Teritoriul este dotat cu umbrele de soare, dane, toalete. Barul și restaurantul servesc băuturi răcoritoare și preparate din bucătăria mediteraneană.

În Tekirova puteți nu doar să înotați și să vă relaxați pe plajă, ci și să faceți sport - schi nautic, snorkeling, ciclism pe apă. Multe bărci îi așteaptă pe cei care vor să exploreze zona cu barca.

Odihna la mare în Egipt oferte
Odihna la mare în Turcia oferte
Odihna la mare în Turcia oferte
Cauta bilete avia online
Odihna la mare în Egipt oferte
Cauta bilete avia online
Cauta bilete avia online
Cauta bilete avia online
Odihna la mare în Grecia oferte
Cauta bilete avia online

Abonează-te la ofertele noastre fierbinți  pe TELEGRAM| 

Grupul cu oferte fierbinti telegram
Grupul de viber cu oferte fierbinti

Suntem printre primii în topul de agenții de turism din Moldova!

mun. Chișinău, str. ISMAIL 86
Luni-Vineri: 08:30 - 19:00,
Sâmbătă: 09:30-17:30
Duminică: 10:00 - 17:00

👋 Salut! Ai o întrebare sau ai nevoie de ajutor?👇
Contact
👋 Salut! Ai o întrebare sau ai nevoie de ajutor?👇
Contact